Gallery Walk-in-Garden in Bredevoort

Prinsenstraat 6, 7126 AX Bredevoort | Toon op kaart

Vier vertellers presenteren hun gezamenlijke programma: Wartaligen. Met gedichten, gedachten en verhalen. In verschillende combinaties hebben ze de afgelopen vijf jaar optredens verzorgd in Groenlo, Lichtenvoorde, Bredevoort, Winterswijk en Varsseveld. Soms met hun tweeën, soms met hun drieën. Zaterdagavond 25 september doen ze het voor de eerste keer in de (voorlopig) maximale groepsgrootte van vier. In de Gallery Walk-In Garden in Bredevoort. De inloop is vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, aanmelding is wel noodzakelijk. Dat kan via e-mail: info@elcerlyck.nl met als onderwerp ‘4 dichters 25-9-2021 vrije bijdrage—na afloop gaan we met de “PET “rond . Vooraf , in de pauze en na afloop kunt u onder het genot van een drankje nababbelen.
Joop Koopmanschap uit Groenlo is fotograaf en videomaker. Naast talloze gedichten die hij bij zijn foto’s schreef – en die hij een aantal keren gezamenlijk exposeerde en publiceerde - maakt hij sinds enkele jaren ook ‘fotoloze’ gedichten. Over hun missie zegt hij: “Als dichters zijn we dwarsdenkers, niet per se tegen de stroom in van een brede sterk stromende rivier richting de zee, maar meer als een meanderende zijtak, even weg van de hoofdstroom, weg van de drukte. Als een dichterlijke taalstroom slingerend tussen bloemrijke grasvelden langs kleurige bosranden. Soms even achteromkijkend naar de alledaagse hectiek.”
Barbara Pavinati uit Lichtenvoorde is onder andere schrijfcoach en blogger. Ze publiceerde de afgelopen jaren een aantal boeken met verhalen, deels over haar belevenissen als import- Achterhoeker. Een van haar motto’s past ze toe op haar schrijflessen: “Schrijf glans aan je barst.” Geïnspireerd door Leonard Cohen die schreef en zong: “There’s a crack in everything, that’s how the light gets in.”
Mark Ebbers uit Groenlo is journalist en tekstschrijver. Hij schrijft en publiceerde liedteksten, verhalen en gedichten. “Soms weet ik niet of iets proza is of poëzie. Het onderscheid daartussen is ook irrelevant en hooguit leuk voor leraren Nederlands om hun leerlingen iets langer van de straat te houden. Ik zou mijn tek-sten soms poëzie of poëza kunnen noemen, maar dat is flauw.”
Henk Beunk uit Varsseveld is freelance redacteur en schrijft voor agrarische vaktijdschriften, maar ook al jaren poëzie. Hij was een aantal jaren geleden de eerste Dichter des Achterhoeks. Hij publiceerde tot nu toe twee bundels met eigen gedichten: ‘Graven in het grijs’ en ‘Tussentaal en tegentijd’. Met enige (on)regelmaat draagt hij voor op bijzondere plekken, bijvoorbeeld bij de Kunstroute rond Enghuizen.